Angst is een slechte raadgever! - Tri of Light

Angst is een slechte raadgever!

Jaren geleden vertelde een medium mij: “Als je kunt kiezen uit 2 wegen, kies dan de weg die je het meeste angst inboezemt, dat is de juiste weg”.

Een goede raad die ik in de afgelopen jaren ter harte heb genomen. Niet altijd zonder slag of stoot natuurlijk, maar ik ben me hierdoor wel heel erg bewust geworden van wat angst met mij doet, of liever gezegd waar angst mij van vandaan hield!

More...

Voor velen van ons geldt dat we liever kiezen voor wat we al hebben (ondanks dat we niet gelukkig zijn) dan te kiezen voor het grote onbekende, want dat jaagt ons angst aan.

· Angst dat we niet meer geaccepteerd worden als we andere keuzes maken

· Angst dat we ons financieel niet meer kunnen redden

· Angst dat we mensen van wie we houden gaan verliezen

· Angst om onze identiteit te verliezen (we identificeren onszelf meestal met ons verdriet / tegenslagen etc.)

· noem maar op, je kunt het waarschijnlijk zelf wel verder invullen

Daardoor worden we, telkens opnieuw, tegengehouden in wie en wat we werkelijk zijn!En om, uiteindelijk, dat te gaan doen waarvoor we hier werkelijk zijn!

De enige manier om daar verandering in te brengen is om je angst onder ogen te zien voor wat het is (je ego die je “klein” wil houden) en andere keuzes gaan maken. Keuzes gebaseerd op je hart en je ziel! Luisteren naar je intuïtie.

Ik weet het, dat is makkelijk gezegd dan gedaan………

Ook ik ben in de afgelopen maanden weer, met open ogen, in die “valkuil” gestapt. En daarbij ging het niet om angst voor mijzelf, maar voor mijn dochters.

Mijn zwangere dochters besloten namelijk beide om te kiezen voor een Nieuwe tijds vroedvrouw, gebaseerd op liefde en vertrouwen, niet op angst.

Geweldig vond ik dat. Ik was super trots op mijn dochters dat zij zulke bewuste keuzes maakten, dicht bij zichzelf bleven en zich niet bang lieten maken door allerlei wild west verhalen, maar “gewoon” in verbinding bleven met zichzelf en de baby in hun buik. Prachtig.

Maar …… daar hoort ook bij dat je geen preventieve maatregelen neemt. Die zijn immers gebaseerd op de angst dat er misschien iets niet goed gaat. Je handelt pas als dat nodig is.

En daar kwam mijn angst ineens om de hoek kijken ….. weet je wel zeker dat ….. zou je toch niet even een echo laten maken …… hoe moet dat dan met je lage hb ….. etc. etc.

Het enige wat ik wilde was dat mijn dochters en kleindochters veilig waren. En daarvoor ging ik ineens terug in mijn angst en wat ik zelf kende. Namelijk controles, checken, preventie en van alles proberen om te voorkomen wat er maar zou kunnen gebeuren / verkeerd zou kunnen gaan.

Gelukkig besefte ik wel direct dat het mijn angsten waren. Angsten die nergens op gebaseerd waren. Mijn dochters bleven ondertussen heel rustig en in hun eigen kracht. Geweldig om te zien en daar was ik heel trots op, maar dat hielp op dat moment niet om mijn angsten weg te nemen.

Het heeft even tijd gekost, maar ik heb het een plek weten te geven door goed te voelen, te mediteren en naar mijn hart en intuïtie te luisteren. En het belangrijkste van alles : mijn dochters te respecteren en te vertrouwen op hun intuïtie!

Ondertussen is mijn jongste dochter thuis bevallen. Ik mocht daar bij zijn en ik kan je vertellen dat het een geweldige ervaring was! Geweldig zoals dat ging met de ondersteuning van de Nieuwe tijds vroedvrouw. Alle tijd en rust, heel bewust zijn en blijven, alles was goed, alles was mogelijk. Mijn dochter bleef in verbinding en haar eigen kracht! Wat een mooie energie en wat een mooie start van een nieuw leven!

Ik ben dus heel blij dat mijn oudste dochter ook deze vroedvrouw heeft en nu aan de vooravond staat van ook zo’n prachtige ervaring!

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter