Een wereld vol met …. (tekorten) mogelijkheden! - Tri of Light

Een wereld vol met …. (tekorten) mogelijkheden!

Is jouw glas half vol of half leeg? Zie jij meer kansen of de hobbels op de weg?

Vandaag had ik een zakelijke afspraak over eventuele financiële ondersteuning van mijn nieuw te starten eigen bedrijf: “Uit je hoofd In je hart”. Tijdens het gesprek realiseerde ik me weer eens hoe anders mijn kijk op de wereld is, dan die van veel andere mensen. Trots en vol bezieling, wetende dat ik bezig was met mijn levensdoelen te realiseren, zag ik hoe mijn gesprekspartner en ik precies hetzelfde idee totaal verschillend bekeken.

More...

Ik weet en heb ervaren dat wanneer ik mijn hart volg ik in een geweldige flow terecht kom. Vol met intuïtieve ingevingen waarin mijn teksten binnen een mum geschreven zijn, plannen zo gemaakt en er vervolgens allerlei financiële mogelijkheden en kansen als vanzelf op mijn pad komen. Zij bekeek dit met haar goede bedoelingen maar met het gemis van een ‘magische’ kijk op het leven alleen gericht op bewijzen hoe ik met mijn plan geld kan gaan verdienen.

Hetzelfde glas is voor mij half vol en voor haar half leeg

Concrete antwoorden op hoe ik precies mijn geld ga verdienen heb ik niet, want mijn plannen komen niet vanuit mijn hoofd. Het is niet te beredeneren, er zijn geen bewijzen voor te leveren. Het is een visie, rechtstreeks uit mijn hart!Het enige wat ik kan delen zijn de bezielde plannen die ik heb gemaakt en wat voor mij goed voelt om te doen. Onrealistisch om zo voor jezelf te starten? Dat zou je kunnen zeggen wanneer je erover gaat nadenken. Maar toch ‘weet’ ik zeker dat ik precies bezig ben met wat ik hoor te doen!

Zo mijn hart volgen en alle kansen en mogelijkheden zien was niet zomaar even gauw gedaan

Toen ik een jaar geleden voor het eerst het gevoel kreeg om voor mezelf te beginnen, kwamen er allemaal vragen omhoog. ‘Wie ben ik om zomaar mensen te helpen? Hoe gaan we dat financieel doen?’ Vragen vanuit mijn onzekerheid en vanuit het idee dat er niet voldoende in de wereld is voor iedereen, waardoor mijn hoofd erg actief werd. Juist op de momenten dat je angsten getriggerd worden slaat je hoofd op “tilt” en is hij luid en duidelijk aanwezig, waar je ook bent!

“Breng me maar op het pad die er naar toe leid en ik volg het. Ik sta open voor alle kansen!”

Met deze intentie (die ik kon zetten toen ik weer de rust nam om mijn aandacht naar binnen te richten), kon ik de kracht weer in mijzelf vinden. Ik voelde weer heel sterk van binnen dat ik mensen kan helpen en dat het financieel vanzelf wel gaat lopen als ik mijn droom leef. Waarom zou ik het niet kunnen? En juist deze aandacht voor mezelf en verbinding met mijn kracht maakte het grote verschil! In de dagen en weken daarna kwam er van alles op mijn pad om meer te gaan oefenen met schrijven, mijn visie uit te dragen, angsten los te laten en nog meer levenservaringen op te doen. Zomaar ineens en in een gigantische snelvaart!

We zijn hier om te leven en niet om geleefd te worden

Wij mogen gaan creëren, uitvoeren en leren omgaan met alle hobbels die we onderweg tegenkomen. Door te verbinden met je hart kan je dit steeds meer gaan voelen en ook terugzien in je leven, want juist in je hart is deze waarheid al lang bekend. Het is immers de kern van wie we zijn! Ons hoofd kan dat half lege glas dan wel zo beschrijven om ons te beschermen tegen falen of pijn, maar dat maakt het zeker niet de beste keuze om voor te gaan.

Ik koos er dan dus ook voor, met alle vertrouwen en zekerheid, om mijn hart te blijven volgen

Je zult ondertussen vast begrijpen waarom ik dus niet verder kon werken met het bedrijf waarmee ik dit gesprek had. Mijn partner zei tegen me: ‘Dat zou toch ook gek zijn! Start je jouw bedrijf die je “Uit je hoofd In je hart” noemt en dan zou je weer in je hoofd gaan zitten om het van de grond te kunnen krijgen. Nee, zo werkt dat niet!’ Ook al zou ik door de samenwerking denken dat ik veiligheid ga creëren om mezelf te verzekeren van voldoende inkomen, ga ik op die manier mijzelf juist tegen werken. Ik voed niet alleen mijn angst, maar werk mezelf ook tegen door de angst toe te laten in de positieve flow waarin ik nu zit.

Door te werken vanuit mijn hoofd zou ik juist de negatieve uitkomsten gaan creëren die ik eigenlijk probeer te voorkomen

Ik ga lekker weer verder op het pad waar ik was gebleven, met in ieder geval een leuke nieuwe blog erbij (niets is voor niets 🙂 ) En die financiële zekerheid .... die komt vanzelf wel op mijn pad!

Hoe zit dat met jou?

Als je naar jouw dromen kijkt, zie jij dan een half vol of een half leeg glas? Zoek je eerst bewijzen en zekerheden voordat je iets doorzet of doe je ook wel eens ‘zomaar iets’ vanuit je gevoel?

Daag je zelf eens uit en doe eens iets ‘geks’ zomaar omdat jij er zin in hebt! Probeer eens wat anders! Je zult zien dat juist dit je de mooiste momenten oplevert!!

"yOU CAN'T PLAN AND FORESEE EVERYTHING IN LIFE
THAT WOULD TAKE AWAY ALL MAGIC"

GRATIS Minigids Intuïtie

Intuïtie is een belangrijke "tool" op jouw Spirituele pad!
Maar wat is nu eigenlijk intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkelen en erop leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken 
zoals beschreven in de Privacyverklaring.

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter