Heb jij je weleens afgevraagd hoe jij op een goede manier kan omgaan met "moeilijke" mensen in jouw leven?

Of het nu je ouders, je zwager, je schoonmoeder of een collega is, we hebben allemaal mensen in ons leven die ons "triggeren".

Er is iets met hem of haar dat ons raakt en het slechtste in ons naar boven brengt: irritatie, ongeduld, boosheid of zelfs vijandigheid.

More...

Herkenbaar?
Dat brengt bij voorbaat al heel veel negatieve energie met zich mee. En dat is niet goed voor jou, maar ook niet voor alle andere betrokkenen.

Hoe kan je daar nu beter, en dus positiever, mee omgaan?

Ik geef je een aantal krachtige methodes:

1. Plaats jouw intentie
Als je weet dat je tijd moet doorbrengen met iemand die jou "triggert", plaats dan van te voren jouw intentie:
"Ik voel me goed", "Ik ben kalm", Ik ben lief en aardig"

Deze intentie zal jouw gedachten en acties begeleiden en jou rust geven. Zodra je voelt dat je terugvalt in negativiteit, plaats je opnieuw de intentie.

2. Open je hart
Negatieve emoties geven meestal een (heftige) reactie in je lichaam. Het kan voelen alsof je een knoop in je maag hebt, pijnlijke spieren, pijn in je keel of een zwaar gevoel rond je hartstreek.
Op zo'n moment sluit je letterlijk je hart af en houd je alle negatieve energie van binnen vast. Dat maakt je nog gevoeliger voor allerlei triggers van andere mensen.

Zodra jij voelt dat je lichaam begint te reageren op negatieve emoties, adem je een paar keer heel diep in en uit, ontspan je schouders en visualiseer dat jouw hart zich volledig opent.
Ga door met diep ademen en laat jouw gevoelens komen en gaan, zonder hier acties aan te verbinden. Je zult merken dat jouw heftige gevoelens, net als een golf in de zee, al snel wegebben.

3. Wees je Bewust van het geschenk
Mensen die ons zo gemakkelijk triggeren, kunnen in werkelijkheid een prachtig geschenk in ons leven zijn. Zij fungeren letterlijk als een spiegel voor dat deel in onszelf dat nog geheeld mag worden.
Meestal is er sprake van oud zeer dat we diep hebben weggestopt.
Op het moment dat we ons hier bewust van worden, zijn we in staat om te helen en los te laten.

4. Wees je bewust van jouw verwachtingen en aannames
Soms reageren we negatief op een ander omdat we (onbewust) een bepaald beeld hebben gevormd over wie die ander is.
Wij hebben bepaalde verwachtingen over wat die ander zou moeten betekenen of doen voor ons. En als die verwachtingen dan niet uitkomen zijn we gekwetst, boos of verdrietig.

In feite maken we, op die manier, ons geluk dus afhankelijk van die ander. Als hij of zij niet dit of dat doet of zegt, voelen wij ons diep ongelukkig, geirriteerd of verdrietig.

De waarheid is, dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor jouw eigen geluk. Geluk en liefde begint altijd eerst bij jezelf, met Zelfliefde!

(Voor meer inzichten over hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij je eigen allerbeste vriend(in) en supporter kunt worden, bekijk dan mijn gratis Online Workshop 'De Kracht van Zelfliefde')

5. Wees een Lichtbaken
Mensen kunnen het slechtste of het beste in een ander naar boven brengen.
Dat betekent dat jouw Licht en Liefde een positief effect kan hebben op de mensen in jouw leven.
Veel mensen zijn niet in staat om hun eigen negatieve gedragspatronen in te zien of te veranderen. Maar als jij positief, rustig en liefdevol blijft, voelt die ander, op een onbewust niveau, de ruimte om dit ook te kunnen en te mogen doen. Dit kan, stap voor stap, voor een shift in hun bewustzijn zorgen.

6. Neem het "kado" niet aan
Een wijze les van Boeddha:

Op een dag liep de Boeddha door een dorp.
Een boze jongeman stapte op hem af en begon hem te beledigen. ” Je hebt het recht niet om anderen les te geven”: schreeuwde hij.
” Je bent net zo stom als al die anderen. Je bent niets meer dan nep “…
De Boeddha was niet geraakt door deze beledigingen.
In plaats daarvan vroeg hij de jongeman, ” Vertel me eens, als je een cadeau koopt voor iemand, en die persoon neemt het cadeau niet aan, van wie is dan het cadeau ?”
De jongeman was verbaasd dat er zo’n rare vraag aan hem werd gesteld en antwoordde, ” Het cadeau is van mij, want ik heb het gekocht.”
De Boeddha lachte en zei: ” Dat is correct. En het is precies hetzelfde als met jouw boosheid. Als je boos op me wordt en ik laat mij niet beledigen, ik laat me niet raken, dan komt de boosheid terug naar jou. Jij bent dan de enige die ongelukkig wordt, ik niet. alles wat je hebt gedaan is jezelf pijnigen.”


Kies voor jezelf welke het beste bij jou past (of probeer er verschillende uit).

Laat je me weten hoe het gaat? Welke methode jij het fijnste vindt / voor jou het beste werkt? Ik hoor het graag van je!

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je kan deze Workshop, volgen op de Tri Academy.
Gewoon wanneer het jou uitkomt! Je krijgt 2 weken Gratis toegang

GRATIS Online Workshop
"De Kracht van jouw Intuïtie"

Doe mee met deze GRATIS Online Workshop en ontdek:

  • De 7 uitdagingen die jouw Intuïtie in de weg staan
  • De 7 stappen om jouw Intuïtie weer "wakker" te maken
  • En 4 kanalen voor het ontvangen van intuïtieve berichten met hun chakra's  

Meld je hier Gratis aan:

>