Ik denk dat het beide is, even ongeacht of jij het een Lichtwerker, een Lichtbrenger of anders wilt noemen.

Als Lichtwerker voel je ten diepste van binnen dat jij jouw steentje wilt en hoort bij te dragen om de wereld een mooiere plek te maken. Dat je het Licht in jezelf wilt versterken en dit dus ook op aarde wilt vergroten.

Lees verder

2023 is het jaar van Transformatie en Transmutatie.
Waarin het versterken van de vrouwelijke energie een belangrijk thema is, zodat we uiteindelijk in balans kunnen komen met de mannelijke én vrouwelijke energie. Zowel in de buitenwereld, als in onszelf.

Lees verder

Staan jouw voeten wel stevig op de aarde?
Veel mensen die onze Workshops, Opleidingen en Reizen volgen, zijn volop bezig zich spiritueel te ontwikkelen door hun innerlijke werk te doen (zelfliefde, intuïtie, zelfkennis etc.), maar zijn vaak alles behalve goed geaard.

En dat klinkt misschien een beetje als de omgekeerde wereld, want als jij je spiritueel ontwikkelt, wil je juist verbinding met je Hart, je Ziel en je Gidsen. Hoezo moet je je dan ook aarden?

Lees verder

Een tijdje terug zaten we meer dan 3,5 maand in een grote verbouwing in ons huis op Sardinië. Ik kan je vertellen dat dit elke dag opnieuw het nodige vergt in oefenen en volharden in positief zijn én in Licht & Liefde blijven.

Het werkt hier, in Sardinië, namelijk allemaal net even iets anders dan in Nederland en België. Je hebt veel geduld nodig en het vertrouwen dat het allemaal goed komt op de Italiaanse manier.....

Het was tijd voor go with the flow dus!

Lees verder

Vaak voelen de meeste spirituele mensen wel dat dingen in het leven niet zomaar gebeuren. Maar wist jij ook dat de Indianen zelfs 4 spirituele wetten hadden hierover? 
Als je deze volgt, kijk je vol vertrouwen naar wat er gebeurt, dankbaar voor wat er was en blij voor wat er gaat gebeuren. Ik deel de wetten hieronder met jou.

Lees verder

Ik heb weer een mooi verhaal met oefening voor je:

Een leraar raadt zijn leerling aan om drie keer per dag te mediteren. De leerling kijkt hem ernstig aan, en zegt dan: ‘Ik zal het proberen.’

Lees verder

Onze gebruikelijke manier om naar de werkelijkheid te kijken is gebaseerd op tegengestelden; iets is goed of slecht, zwart of wit etc.

In ons leven ervaren wij dan ook voortdurend deze tegenstellingen: wij zijn ziek of gezond, het is licht of donker, goed of kwaad.

Ik noem dat "hokjes denken", waarin altijd een oordeel zit.
En begrijp me goed, dat bedoel ik niet negatief, maar meer om iets duidelijk te maken.

Lees verder

Er was eens ......................
Zo beginnen bijna alle sprookjes.

Nu denk je misschien "hoezo een sprookje? We zitten middenin een heftige tijd, met zware energieën. Er gebeurt van alles, maar het lijkt alles behalve op een sprookje!"

Dan wil ik je vragen om eens "dieper" te kijken.

Lees verder

De Wijze en de wereld die gek geworden was
Er was eens een wijze koning die regeerde over de hele wereld.
Op een dag las de wijze koning in de stenen een ontstellende boodschap: alle mensen die zouden eten van de opbrengst van de volgende oogst zouden gek worden. Volkomen gek.

Lees verder

Wij zijn zo gewend om ons te focussen op onze tekortkomingen, dat we vaak geen oog meer hebben voor al onze gaven en talenten.

Ik baalde bijvoorbeeld altijd vreselijk van het feit dat ik zo slecht was in gezelschapsspelletjes, zoals Hints of dat andere spel waarbij je beroemde filmsterren moet raden.
Ik kan echt geen namen onthouden van acteurs en andere beroemdheden (behalve George Clooney natuurlijk ) dus dat was altijd een ramp.

Lees verder