Ben jij gelukkig met jouw leven? Of zou jij graag willen weten hoe jij jouw leven positief kunt veranderen?

Wij zijn vaak zo druk met ons leven onder “controle” te houden, te bedenken wat we willen eten vanavond, waar we heen willen op vakantie, of het niet tijd wordt om net zo’n mooie tv te kopen als de buren, klagen over het weer etc. etc. , dat er nagenoeg geen tijd over is om eens écht na te denken over de kwaliteit van ons leven.

Hoe staat het met jouw dromen? Leef jij je Levensmissie? Ben jij dapper genoeg om die keuzes in jouw leven te maken die goed voelen voor jou? Of laat jij je door angst leiden?
Spring jij elke ochtend bruisend van energie uit je bed, omdat je weet dat jou weer een prachtige dag te wachten staat, waarin jij kunt stralen met al jouw talenten en kwaliteiten? Of sleep jij jezelf ’s morgens uit bed, gebukt onder alle verplichtingen, al het “moeten”?

Gek eigenlijk dat we zelden over deze dingen praten met andere mensen. Terwijl het zo ongelooflijk belangrijk is!

Stephen Covey (auteur van o.a. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap) schrijft zo mooi in zijn boek “Je moet bij het einde beginnen. Wat wil jij graag dat de mensen op jouw begrafenis over jou zeggen?”

Voor mij is belangrijker “Wat wil jij graag op jouw sterfbed zeggen?” Dat je spijt hebt van al je gemiste kansen? Dat je eigenlijk nog zoveel wensen en dromen had, maar dat je te druk was (of te bang) om deze waar te maken?

Jij hebt zelf de sleutel in handen om jouw leven te veranderen, je hoeft er alleen maar voor te kiezen. Als jij de 1e stap neemt richting jouw droomleven, zal je merken dat het Universum jou op duizenden manieren hierbij gaat ondersteunen.

Het is NU jouw tijd! Geniet van je leven en haal er alles uit. Wees wie jij écht bent en straal met jouw mooie unieke licht! De wereld heeft jouw nodig, dus wordt wakker.

7 manieren om jouw leven vandaag nog positief te veranderen:

1. Ontdek wie jij écht bent.
Jij bent NIET jouw Ego! Wil jij niet langer in dezelfde "valkuilen" stappen en jouw leven laten leiden door jouw Ego? Verbind je dan weer met jouw Ziel, jouw Essentie. Zodat jij jouw unieke Licht kan laten stralen, jouw kwaliteiten en talenten kan inzetten op jouw levenspad! Dat is wie jij echt bent en ook waarom jij hier bent!

2. Sta in jouw eigen Kracht
Stop met wachten tot iets of iemand jou komt “redden”. Kom uit je slachtoffer rol en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven, jij bent de enige die de macht heeft om jouw leven te veranderen. Wees jouw eigen Superwoman / Superman

3. Visualiseer jouw Droomleven
Wat staat er op jouw “Bucketlist”? Een wereldreis? 20 kilo afvallen? Meer geld verdienen?
Het is tijd om eens na te denken over wat jij nou écht graag wil met jouw leven. Wat is jouw visie (en jouw missie)? Wat zijn jouw dromen? Hoe ziet jouw dagelijkse droomleven eruit?
Anders kom je terug van die wereldreis maar ziet jouw leven er nog steeds leeg uit!

4. Richt je met een positieve mindset op je doelen
De belangrijkste reden dat mensen hun doelen niet behalen, is dat ze onduidelijke “signalen” uitzenden.
Ze willen graag afvallen, een goedlopend eigen bedrijf hebben of hun zielsverwant vinden, maar ondertussen zeggen ze: “Het is zo moeilijk”, “Ik kan dat niet”, “Ik ben niet goed genoeg”, “Ik verdien dat niet”.

Begin met dit om te draaien en zeg dagelijks tegen jezelf “Ik kan het”,  “Ik geloof in mijzelf”, “Dit is vast leuk, dus ik ga ervoor”.

5. Laat los wat anderen van je denken
Als jij je alles wat andere mensen (misschien) over jou denken of zeggen persoonlijk aantrekt, voel jij je constant gekwetst of beledigd. Accepteer dat er altijd mensen zullen zijn die jou (minder) aardig vinden of over jou oordelen.
Houdt in gedachten dat dit iets zegt over henzelf en niet over jou. Jij bent de enige die hun de macht kan geven om jou te kwetsen of te beledigen. En bovendien, als er toch altijd mensen zullen zijn die dit doen, kunnen ze het beter doen terwijl jij ondertussen je dromen waarmaakt, dan wanneer jij dit niet doet en ongelukkig bent.
Besef dat jij, als jij jouw Licht laat stralen, als vanzelf ook andere mensen zult inspireren.

6. Vergroot je Zelfwaarde en Zelfliefde
Vind jij dat je het waard bent om gelukkig te zijn? Of heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Dat je nog harder moet werken om geluk te verdienen?

De waarheid is dat jij een prachtige Ziel bent! Jij bent op aarde om geluk, plezier, overvloed en wonderen te mogen ervaren. Maar pas als jijzelf vind dat je dat waard bent, zul je dit ook werkelijk kunnen ervaren.

7. Kom uit je comfortzone en laat het Universum je helpen
Het is veel pijnlijker om vast te zitten in een ongelukkig leven, dan de angst voor het onbekende of om jouw levenspad, stap voor stap, te gaan volgen.
Jij kan dit echt! Je hoeft alleen maar elke keer een kleine stap richting jouw doelen te nemen, dag na dag.
Het Universum zal jou in alles ondersteunen als jij leert te vertrouwen op jouw Intuïtie en jouw eigen Creatiekracht!

geschreven door: Joanna

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

Laat een reactie achter:


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS Minigids Intuïtie
7 Mythes over Intuïtie ontrafeld
Wat is nu eigenlijk Intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkeling en er op leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de Privacyverklaring.