In de afgelopen maanden heb ik regelmatig berichtjes van mensen ontvangen (of gelezen op Social Media) dat ze hele mooie plannen, ideeën en/of voornemens hadden voor dit jaar,
maar ja ... toen kwam Corona ..........

Een grote teleurstelling, vaak gepaard met het gevoel van machteloosheid, kan je, vanuit de flow waar je in zat, ineens diep laten terugvallen.

Maar je kan het ook omkeren en juist leren van de Wijsheid van Teleurstelling!

Wanneer wij iets (nieuws) gaan doen in ons leven, of het nu privé of zakelijk is, hebben wij meestal al een verwachting van hoe dit zal moeten gaan uitpakken.
We zijn dus gericht op een bepaalde uitkomst, waardoor we het risico lopen (diep) teleurgesteld te worden als het anders uitpakt.

Als de dingen niet gaan zoals wij ze voorgesteld hadden, kunnen we allerlei emoties voelen: in de steek gelaten, depressief of zelfs boos.

Of jij je nu teleurgesteld voelt door jezelf, een vriend, jouw Spirituele Team of het leven in het algemeen, teleurstelling is altijd een lastig gevoel om te ervaren.

Maar zoals bij elk gevoel, komt ook het gevoel van teleurstelling bij ons op om een REDEN. Want zoals je weet, niets gebeurt voor niets.

Om dit gevoel een plek te geven, en de Wijsheid ervan te kunnen ontdekken, is het belangrijk om rustig de tijd te nemen en de teleurstelling te erkennen en écht te doorvoelen.
Schrijf jouw ervaring van teleurgesteld zijn op - de situatie die eraan voorafging, wat je hoopte dat er zou gebeuren en wat er vervolgens gebeurde -.

De Wijsheid van Teleurstelling is namelijk het vermogen om onszelf in overeenstemming te brengen met de realiteit, zodat we niet te lang vast blijven zitten in "de fantasie" van hoe de dingen hadden kunnen zijn. Dan blijf je namelijk in een negatieve energie "hangen".

En wees eens eerlijk, als jij terugkijkt naar andere teleurstellingen in je leven, zal jij ook moeten erkennen dat wat er wél gebeurde, in de meeste gevallen, op de lange termijn eigenlijk veel beter was, dan dat waarop jij had gehoopt .......

De Wijsheid van Teleurstelling is dan ook het besef dat onze REIS (met al zijn hobbels en bobbels) het DOEL is en niet de door ons verwachte (of gehoopte) eindbestemming.

Teleurstelling biedt ons dan ook een BRUG naar de andere kant, waar de acceptatie van de realiteit, wijsheid en de energie om opnieuw te beginnen, te vinden is.

Zodat jij kan genieten van jouw reis en mee flowt met het leven.
Dat is jouw Levenspad, die jou (uiteindelijk) naar jouw Levensmissie zal leiden.

geschreven door: Joanna

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS Minigids Intuïtie
7 Mythes over Intuïtie ontrafeld
Wat is nu eigenlijk Intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkeling en er op leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de Privacyverklaring.

>