Je kent het vast wel, dat moment waarop je bijvoorbeeld bij vrienden binnenkomt en je voelt dat er net daarvoor iets "vervelends" is gebeurt.

Ze hebben misschien woorden gehad of een naar bericht ontvangen, en jij kunt de zware (onaangename) energie voelen, ook al doen je vrienden vrolijk en opgewekt, net alsof er niets is gebeurt.

Of precies het tegenovergestelde. Je komt ergens binnen, of je leert iemand kennen, en het voelt direct goed. Net alsof je omsloten wordt door een fijne warme, liefdevolle, deken!

More...

"Your Energy introduces you before you say any word"

Je kunt het niet zien, maar je voelt het wel. Dat is energie!

Universele Energie is in alles en iedereen in het Universum aanwezig.
Dat betekent feitelijk dat wij de hele dag door, energie uitwisselen met alles om ons heen.
Met onze kinderen en partner, met onze collega's, de buurman, de jongen achter de kassa in de supermarkt en de verkoopster in de schoenenwinkel.
Maar ook met die mooie bloeiende rozen, je hond, de prachtige zonsondergang en de bomen in het park.

Letterlijk de hele dag door, met alles en iedereen.

Meestal gebeurt dit allemaal onbewust. De meesten van ons zijn namelijk "vergeten" dat de Universele Energie een onderdeel is van onszelf. We weten niet meer wat we ermee kunnen doen en wat het voor ons betekent.

Hierdoor kunnen we volledig "uit balans" raken en energie "binnenhalen" die niet van ons is.

Je kunt je dan bijvoorbeeld 's avonds helemaal uitgeput voelen, terwijl je voor je gevoel niet eens zo'n hele drukke dag hebben gehad.

Of je kunt je, als je in de rij voor de kassa staat te wachten, ineens heel erg verdrietig of boos voelen, terwijl je geen idee hebben waar dit zo ineens vandaan komt.

En je kent waarschijnlijk ook wel het gevoel dat je naar een feestje gaat en iemand ziet zitten en denkt "oh nee, daar wil ik niet naast zitten", of een collega waar je in de lunchpauze altijd met een grote boog omheen loopt. Onbewust "weet" je dan dat dit mensen zijn die jouw energie "wegzuigen".

Nu weten we ook allemaal dat je deze situaties niet allemaal kunt voorkomen.
Maar op het moment dat je je hier Bewust van wordt kun je je zelf hier tegen beschermen.

Daar zijn veel verschillende manieren voor, maar ik wil jou graag 1 krachtige methode geven, die voor de meeste mensen goed werkt:

Beschermingsmuurtje
Wat je kunt doen, bijvoorbeeld op een verjaardag, is dat je van te voren even de tijd neemt voor jezelf en je alvast energetisch gaat beschermen. Doe je ogen dicht, en bedenk waar jij je beschermd bij voelt. Misschien een mooi houten hekje, of een groot hek van gaas of misschien zelfs met prikkeldraad. Stel je voor dat je een klein tuintje rond om jou hebt, zet dan aan de rand allemaal mooie bloemetjes of plantjes die alle negatieve, zware energie, die anderen naar jou uitstralen, tot zich nemen of tegen houden voor jou.


En we kunnen niet alleen maar energie voelen, maar we kunnen ook allemaal energie zien.
Maar door de manier waarop wij naar de wereld kijken (ons BewustZijn vernauwen) zijn de meesten van ons dit verleerd.

Oefening om energie te zien
Maak het licht in de kamer wat schemerig. Leg een wit vel papier op tafel en houd je handen erboven. Laat je vingertoppen naar elkaar toewijzen en spreid je vingers ongeveer 4 cm uit elkaar.
Ontspan je ogen en kijk rustig naar de ruimte tussen je vingertoppen. Kijk niet in het volle licht en houd je ogen ontspannen. Breng je vingertoppen wat dichter bij elkaar en dan weer verder uiteen. Wat gebeurt er in de ruimte tussen je vingers? Wat zie je rondom je handen?

De meeste mensen zien nu een waas rond de vingers en de handen. Het lijkt een beetje op de golf van hitte boven een kachel. Soms worden kleuren gezien, bijvoorbeeld blauw, maar de meeste mensen zien (in het begin) geen kleuren. Als je de vingertoppen naar elkaar toe beweegt en weer verder uit elkaar haalt, kun je de energie zien "stromen" en zich met elkaar verbinden.

Als het niet direct lukt, probeer het dan later nog een keer. Het is belangrijk dat je ontspannen blijft kijken!

Ik hoop dat deze oefeningen jou helpen om je weer te verbinden met de Universele Energie. Om je er weer Bewust van te worden, waardoor jij meer in balans kunt komen en positieve energie kunt gaan aantrekken.

Wil jij hier graag meer over weten? 

Leren hoe jij Bewust Energie kan gaan inzetten?
Hoe jij jezelf, maar ook anderen kunt healen?
Wellicht is onze 2 daagse Workshop Universal Energy Healer dan iets voor jou.

Klik hier voor alle informatie over de 2-daagse Workshop Energy Healer

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je kan deze Workshop, volgen op de Tri Academy.
Gewoon wanneer het jou uitkomt! Je krijgt 2 weken Gratis toegang

GRATIS Online Workshop
"De Kracht van jouw Intuïtie"

Doe mee met deze GRATIS Online Workshop en ontdek:

  • De 7 uitdagingen die jouw Intuïtie in de weg staan
  • De 7 stappen om jouw Intuïtie weer "wakker" te maken
  • En 4 kanalen voor het ontvangen van intuïtieve berichten met hun chakra's  

Meld je hier Gratis aan:

>