"The Meaning of Life is to find your Gift. The Purpose of Life is to give it away"

Tijdens onze Workshops, Spirituele Reizen in Sardinië en de Readingen is 1 van de meest gestelde vragen "Wat is mijn Levensmissie, waarvoor ben ik hier?"

More...

Hoe kan het toch, dat het voor de meeste mensen, zo lastig is om hun Levensmissie te vinden?

Eén van de redenen is dat wij het vaak veel groter en ingewikkelder maken dan het is. We denken dat onze Levensmissie iets is wat héél bijzonder en groots hoort te zijn. Dat het bij wijze van spreken met "tromgeroffel" of "donder en bliksem" ineens aan je wordt geopenbaard.

Hierdoor kan jouw Levensmissie eigenlijk allang "voor het grijpen" liggen, maar jij ziet het niet en gaat eraan voorbij.

Want weet je, jouw Levensmissie kan van alles zijn. Dat hoeft niet perse iets te zijn waarmee je grootse impact maakt en in de schijnwerpers komt te staan.

We hebben allemaal namelijk ons eigen levenspad om te bewandelen. Een eigen stukje Aarde met mensen erop om impact op te maken. Dat kan heel groots zijn of heel klein. En beide zijn even belangrijk.

De belangrijkste reden is echter, dat de meeste (ontwakende) Lichtwerkers zich voor meer dan 200% geven in alles wat zij doen. Zij voelen zich overal verantwoordelijk voor en nemen zelden of nooit tijd voor zichzelf.

Er zijn zoveel verplichtingen, zoveel ballen in de lucht te houden, dat er domweg geen energie meer over is voor iets anders.

Ook op het moment dat zij "wakker" worden en beseffen dat er meer is, dat het anders kan, en graag hun Levensmissie willen vinden, proberen ze deze "bal" aan hun al overvolle agenda toe te voegen.
Hierdoor is er eigenlijk nooit écht tijd voor hun noodzakelijke innerlijke werk (blokkades helen, werken aan zelfliefde, vertrouwen op je intuïtie etc.). Dit levert veel frustraties op en kost nog meer energie!

Herkenbaar?

Voor een deel is het ook wel logisch dat het zo werkt. In de 3D (Ego) wereld is ons immers geleerd dat we eerst al onze taken en verplichtingen horen te doen, voordat we "buiten mogen spelen".
Dat betekent dus dat we ons aangeleerd hebben dat wijzelf (bijna) altijd op de laatste plaats komen.

Want "buiten spelen" betekent tijd voor jezelf in stilte, verbinding maken met wie jij écht Bent.
Weer afstemmen op je Hartsverlangen en je Passies. En natuurlijk al jouw talenten ontdekken, die jij hebt meegenomen in de leven om jouw Levensmissie te Leven!

Want weet je, als je altijd maar geeft en geeft, is er op een gegeven moment helemaal niks meer over om te geven, niet aan jezelf maar ook niet aan anderen. Dan loopt jij, energetisch gezien, helemaal leeg.

Jij mag beseffen dat jij een deel bent van de Bron, een deel van de Eenheid. En dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.
Jij bent immers niet voor niets naar de aarde gekomen. Jij hebt een Levensmissie te vervullen!

Daarvoor is het belangrijk dat je heel goed voor jezelf zorgt. En dat heeft niks te maken met egoïstisch zijn, juist het tegenovergestelde! Jij hebt de verantwoordelijk om jouw Levensmissie te leven, om te doen waarvoor jij hier bent!

Zie jezelf maar eens als een beker gevuld met Licht & Liefde vanuit de Eenheid. Als jij altijd maar rond blijft rennen en alle ballen in de lucht probeert te houden, loopt die beker helemaal leeg. En valt er dus niks meer te geven, met alle gevolgen van dien.

Als jij er voor zorgt dat jouw beker altijd gevuld is (door goed voor jezelf te zorgen, verbinding te maken met je Hartsverlangen, tijd te nemen om die dingen te doen die belangrijk voor je zijn, en alles wat jou positieve energie geeft) gaat jouw beker als vanzelf overstromen.

En het deel dat overstroomt, is het deel die jij aan anderen, aan de wereld gaat geven.
Het mooie is dat je dit dan ook echt vrijelijk, met heel veel Liefde, kunt geven. Je hebt immers meer dan genoeg en bent niet bang om "leeg te lopen".

Dan gaat het Pad naar jouw Levensmissie, zich als vanzelf ontvouwen.
Een mooie quote is dan ook:

Voel eens voor jezelf waar jij staat op dit moment?
Hoe vol is jouw beker?
Is het tijd om echt eens even tijd voor jezelf te gaan nemen? Om stil te staan?

Dat kan stilte zijn - gewoon even niks doen - , maar natuurlijk ook het volgen van een cursus voor spirituele groei en ontwikkeling.
Of wellicht voel je dat het tijd is om echt hele grote stappen te gaan nemen en wellicht met ons mee te gaan op een Spirituele reis naar Sardinië.

Maar wat het ook is, besef dat het jouw eigen verantwoordelijkheid is om goed voor jezelf te zorgen, je innerlijke werk te doen en te groeien, zodat jij jouw Levensmissie kunt vinden en gaan Leven!

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS Minigids Intuïtie
7 Mythes over Intuïtie ontrafeld
Wat is nu eigenlijk Intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkeling en er op leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de Privacyverklaring.

>