Een Lichtwerker is een oude ziel, die al voor zijn/haar geboorte er voor heeft gekozen om, tijdens dit leven, de aarde te helpen in deze tijd van grote verandering.

Een tijd waarin de wereld van dualiteit en "ikke", gaat veranderen naar een wereld van Eenheid en "WIJ".

Dit komt in de vorm van een nieuwe dimensie. Er is namelijk een verschuiving bezig van de 3e naar de 4e naar 5e dimensie.

More...

Lichtwerkers zijn dus de voorlopers op het ontwaken van de rest van de mensen. Dat betekent niet dat ze hoger of belangrijker zijn dan andere mensen.

Lichtwerkers zijn oude zielen die al meerdere levens hebben gehad o.a. in Atlantis. Hierdoor hebben ze bepaalde vaardigheden en kennis die hun in staat stellen om te helpen bij deze transformatie.

Terwijl de Aarde steeds grotere transformerende stappen neemt op weg naar deze hogere dimensies, zijn er steeds meer Lichtwerkers die ontwaken en nu stappen nemen om zich weer te verbinden met wie ze werkelijk zijn.

Simpelweg omdat Lichtwerkers zich (ergens diep van binnen) weer herinneren dat ze hier met een reden zijn: hun licht laten stralen en meehelpen om een mooiere wereld te creëren.

De missie van Lichtwerkers

Ieder mens die incarneert op Aarde doet dat om hun eigen Levenslessen te leren, maar Lichtwerkers hebben daarnaast ook de prachtige levensmissie om Licht en Liefde te verspreiden op aarde.

Door middel van hun verworven vaardigheden en kennis uit vorige levens, en door een helder kanaal te zijn van liefde, licht en kennis, helpen zij de aarde, de natuur, mensen en dieren. Zo werken zij mee aan het verschuiven van de energie op aarde. Om harten te openen op plaatsen waar het Licht eerder niet bij kon.

Door vanuit Licht, liefde en BewustZijn te leven, voelen anderen, op onbewust niveau, dat zij dit ook mogen doen. Door Bewust te leven en jezelf te Zijn kan jouw Licht dus heel veel andere mensen helpen.

Een Lichtwerker is niet persé iemand die grootse impact maakt en in de schijnwerpers staat. Of iemand die weet wat er allemaal in de wereld gebeurt. Sommigen blijven liever op de achtergrond en schijnen hun licht op een andere manier over de wereld uit.

We hebben allemaal namelijk ons eigen levenspad om te bewandelen. Een eigen stukje Aarde met mensen erop om impact op te maken. Dat kan heel groots zijn of heel klein. En beide zijn even belangrijk.

"You were born to light up the world"


Ben jij een Lichtwerker?

Zolang je “slapende” bent, ben je vergeten wat je hier als ziel nu eigenlijk komt doen en wat je missie is.

Dus hoe weet jij dan dat je een Lichtwerker bent? Er zijn een aantal kenmerken waarin jij je wellicht herkend:

 • Je weet dat je op aarde bent gekomen om te helpen
 • Je voelt je vaak je hele leven al anders dan anderen
 • Je hebt regelmatig het gevoel (gehad) dat je er niet bij hoort, niet waardevol of belangrijk genoeg bent
 • Soms heb je een gevoel van heimwee (naar “huis”) die je niet kan plaatsen
 • Je bent geïnteresseerd in spiritualiteit en/of persoonlijke groei
 • Je voelt een diep innerlijk verlangen om jouw aandeel te leveren aan het creëren van een mooiere wereld
 • Je kunt slecht tegen onrecht, machtsposities, onderdrukking en dominantie
 • Je “weet” dat je een missie hebt, ook al weet je misschien nog niet wat deze precies inhoudt
 • Je voelt een diepe band met de aarde, de natuur, dieren en alle andere levensvormen
 • Je hebt een groot verlangen naar vrijheid, gelijkwaardigheid, Eenheid, delen en Liefde
 • Je voelt je soms “verdwaald” en weet niet waar je naar op zoek bent
 • Je voelt/ziet/hoort dingen, of neemt dingen waar
 • Je bent gevoelig voor stemmingen, sferen, prikkels (hoog sensitief) en bent invoelend
 • Je ervaart een groot potentieel in jezelf
 • Je hebt in dit leven pittige Levenslessen (gehad)

Niet alle bovenstaande kenmerken hoeven te kloppen voor jou, en wellicht heb je zelf nog meer aanvullingen.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: als jij je erg aangetrokken voelt door informatie over Lichtwerkers of als het woord Lichtwerker iets met jou “doet”, kun je er zeker van zijn dat je een Lichtwerker bent.


Het ontwaken

Voel jij ook de innerlijke roeping die jou uitnodigt om aan de slag te gaan? Dan “weet” jij, diep van binnen, ongetwijfeld ook dat het belangrijk voor jou is om helder en zuiver te zijn en om niet meer te leven en te reageren vanuit je ego.

Je mag leren om je niet meer mee te laten slepen in het dualisme van de 3e dimensie: de “strijd” tussen goed en fout, licht en donker.

Strijd heeft namelijk altijd een negatieve lading en komt voort vanuit het ego. Met strijd wil je de ander voor jezelf winnen, naar jouw mening toetrekken. Terwijl het er alleen maar om gaat dat jij bij jezelf kunt blijven in je eigen licht en de ander bij zichzelf kan laten. Met strijd win je namelijk niets. Alleen door bij jezelf te blijven worden donkere stukken verlicht, waarna ze getransformeerd kunnen worden.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat, zolang jij je verantwoordelijk blijft voelt voor de hele wereld (een trauma vanuit Atlantis), en medelijden voelt, in plaats van mee te leven, jij zelf alleen maar aan het lijden bent en niet bij jouw werkelijke kracht kan komen.

Zodra jij in je Licht en Kracht gaat staan, ga je jouw innerlijke Licht ervaren en wordt dit Licht ook zichtbaar voor anderen. Door deze stap te zetten help jij de mensen om jou heen. Je bent dan namelijk een voorbeeld voor anderen en jouw Licht zal meer en meer gaan schijnen.


Jouw eigen Lichtwerk

De eerste stap is, om jouw BewustZijn te vergroten en weer in contact te komen met wie jij echt Bent, jouw Ziel. Vanuit échte zelfkennis kun je inzicht krijgen in de door jou (ego) opgebouwde verdedigingsmechanismen en jouw diepste angsten, behoeften en verlangens, waarna jij in staat bent om jouw ego te helen en te omarmen.

Dan ontstaat er ruimte voor onvoorwaardelijke zelfliefde en is het vervolgens mogelijk om met liefde en compassie te kijken naar de diepere trauma’s en andere blokkades, bijvoorbeeld karma of vorige levens, en deze te helen en los te laten.

Je gaat dan inzien dat jouw ervaringen, trauma’s en blokkades allemaal onderdeel zijn van jouw zielsmissie. En dat deze een enorm rijke en waardevolle basis zijn voor jouw werk als lichtwerker. Het leven is jouw leerschool geweest.

Het is heel goed mogelijk dat je in deze periode ook ontdekt dat je mediamieke gaven en/of helende vermogens hebt. Vaak zijn dit talenten en gaven die jij in vorige levens ook hebt gehad, die je je nu weer herinnert en kunt gaan inzetten bij jouw missie.

There are two ways of spreading the light: 
to be the candle or the mirror that reflects it


Als jij in jouw Kracht en Licht staat ben je helderder en lichter waardoor je dezelfde energie gaat aantrekken. Je zult dan ook steeds meer gelijkgestemden tegenkomen.

Dat betekent natuurlijk niet dat je geen mensen meer tegenkomt die nog niet ontwaakt zijn.

Als Lichtwerker is het juist ook jouw missie om deze mensen te helpen om de brug over te steken. Of om als spiegel voor hen te fungeren.

De wereld heeft jouw prachtige unieke Licht nodig!

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

 • Edith Paol-de Bruijn schreef:

  Dankjewel voor deze woorden en wijsheid. Zoveel herkenning voor mij. Ja, ik ben me bewust dat ook ik een lichtwerker ben. Voel mij een gezegend mens en heb honger naar nog meer mooie inzichten!!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Je kan deze Workshop, volgen op de Tri Academy.
  Gewoon wanneer het jou uitkomt! Je krijgt 2 weken Gratis toegang

  GRATIS Online Workshop
  "De Kracht van jouw Intuïtie"

  Doe mee met deze GRATIS Online Workshop en ontdek:

  • De 7 uitdagingen die jouw Intuïtie in de weg staan
  • De 7 stappen om jouw Intuïtie weer "wakker" te maken
  • En 4 kanalen voor het ontvangen van intuïtieve berichten met hun chakra's  

  Meld je hier Gratis aan:

  >