Complimentjes: prachtige geschenkjes van licht & liefde | Tri of Light

Prachtige geschenkjes van Licht & Liefde

De meesten van ons vinden het moeilijk om een complimentje te accepteren, maar we vinden het maar al te gemakkelijk om kritiek te geloven.

Wij hebben in ons leven geleerd om onze eigen strengste criticus te worden. En we zijn uiteindelijk gaan geloven dat we niet slim, mooi, aardig, lief, slank ….. etc. genoeg zijn.

Logisch dus dat we het vaak zo moeilijk vinden om complimentjes echt te geloven.

More...

Vaak hebben we zelfs de neiging om redenen aan te geven waarom ze niet waar kunnen zijn.
Het heeft mij ook jaren gekost om een complimentje te kunnen accepteren. Als iemand bijvoorbeeld zei dat ik leuke kleren aanhad, reageerde ik vaak met “oh dit? Dat is al zo oud”.

En bij een complimentje over mijn werk, was ik er ook erg goed in om zelf direct te vertellen wat ik eigenlijk nog beter of meer had kunnen doen ………

Maar weet je … oprechte complimentjes zijn feitelijk prachtige geschenkjes van licht & liefde.
En er is dus geen enkele reden om deze vriendelijke woorden niet te accepteren.
Een complimentje kun je zien als een prachtige stralende positieve energie die door de gever wordt uitgezonden.
Als jij die aanneemt, wordt jouw persoonlijke energieveld er helemaal door opgefleurt, waardoor jij vervolgens positieve energie uitstraalt naar de gever.

Een prachtige cirkel dus van licht & liefde. En je weet het, hoe meer positieve energie je uitstraalt, hoe meer positieve energie je aantrekt!

Maar als jij het complimentje niet kunt accepteren, door jouw kritische houding, gebrek aan zelfliefde of verkeerde bescheidenheid, wordt iets wat een hele mooie uitwisseling zou kunnen zijn, onhandig en ongemakkelijk, waardoor het zelfs een negatieve ervaring wordt.

Wil jij graag meer positieve energie uitstralen en aantrekken?
Dan is het dus belangrijk om vanaf NU de Bewuste keuze te maken om complimentjes volledig te accepteren.

Dit kun je echt leren, gewoon door je hiervan Bewust te zijn. En ik verzeker je, het is echt mogelijk om een compliment te accepteren en toch bescheiden te blijven, door simpelweg “dank je wel” te zeggen.

En in het begin zal je ze misschien nog steeds niet echt geloven, maar je zal al snel de positieve energie ervan gaan voelen.

De volgende stap is om te zien hoe het voelt om oprechte complimentjes te geven aan anderen.
Let dan ook op hoe fijn het voelt als de ander jouw compliment aanvaard, en hoe anders je je voelt als het geschenk dat je hebt aangeboden wordt afgewezen.

We verdienen het allemaal om deze positieve energie met elkaar te delen.
En als jij laat zien dat jij graag deze prachtige geschenkjes van licht & liefde accepteert, geef je tegelijkertijd anderen toestemming om dit ook te doen.

Vind je dit toch wel heel erg lastig? 
Omdat je worstelt met dat kritische stemmetje in je hoofd? Of omdat je onzeker bent en nog steeds het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent? Misschien denk jij zelfs dat je alleen liefde en geluk verdient als je (nog) harder je best doet?

In de online cursus I Love ME begeleid ik jou stap voor stap op jouw pad naar Zelfliefde, Zelfvertrouwen en Zelfwaardering. Ik leer jou HOE jij écht van jezelf kan gaan houden!

Jij bent het waard om te stralen!
En jij bent prachtig en uniek zoals jij Bent, ook al besef je dat zelf (nog) niet! 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: