Een Lichtwerker mag GEEN GELD vragen | Tri of Light

Een lichtwerker mag GEEN GELD vragen voor diensten- Waar of Niet?

Een veelbesproken onderwerp: wel of geen geld vragen voor je diensten die je, als lichtwerker, doet vanuit liefde.

In deze blog bespreek ik beide kanten. Waarom stellen sommige mensen dat het absoluut niet kan en waarom zijn er lichtwerkers die er toch geld voor vragen? 

More...

Bekeken vanuit individualisme (lees Ego):
We leven ons leven vanuit vele overtuigingen en automatismen die door ervaringen en de meningen van anderen bij ons binnen zijn gekomen. Op onbewust niveau slaan we veel dingen op en als we hier niet bewust bij stil staan en er eerst zelf over nadenken (voelen vanuit ons hart) kan het zijn dat we de waarheid van een ander klakkeloos overnemen.

In de maatschappij waarin we nu leven komt er steeds meer ruimte voor lichtwerk. Nieuwe praktijken worden gestart en druk bezocht en er worden veel vriendendiensten gevraagd. Een gratis consult, even snel een reading of afstemming voor vrienden of familie.

Er heerst een taboe op het vragen van geld voor de liefdevolle dienst die gedaan wordt. Velen dragen nog steeds de mening dat je anderen helpt uit liefdadigheid en dat het absurd of zelfs schandalig is om daar geld voor te vragen. En wellicht is dat een oprechte mening vanuit logica bekeken..

Bekeken vanuit Eenheid (lees Ziel):
Er is een belangrijke shift gaande terwijl we ons dagelijks leventje leven. Namelijk een grote bewustzijnsverschuiving, die met elke beweging meer licht en liefde verspreidt. Dit maakt dat steeds meer zielen zich geroepen voelen om bij te dragen aan deze verschuiving.

Met jouw aangeboren gaven en talenten kan je, door middel van groei en BewustZijn, je verder ontwikkelen tot de lichtwerker die jij Bent. Als lichtwerker zet jij jezelf in als baken voor de wereld, om bij te dragen in deze collectieve bewustzijnsverschuiving.

Er is veel gaande, vele poorten worden geopend, kennis beschikbaar gemaakt en prachtige energieën worden gemanifesteerd op aarde, om hierbij te ondersteunen. De mogelijkheden worden steeds groter. Maar vooralsnog is het niet vanzelfsprekend dat iedereen hieraan meedoet.
Het is spannend om toch de sprong te wagen en tegen beter weten in (van de maatschappij) je hart te volgen en een eigen praktijk te starten.
Veel lichtwerkers kampen dan met de vraag of ze hier geld voor mogen vragen (en zo ja, hoeveel dan?).
Als lichtwerker draag je bij aan de maatschappij en de hele verschuiving van de aarde en het herstel van moeder natuur. Maar tegelijkertijd ben je bezig met een revolutie. Je gaat in tegen alle logica en slaat een voor jou nog onbekend pad in.
Natuurlijk is het dan fijn dat je je huidige baan kan opzeggen, vooral als deze je gigantisch ongelukkig maakt, heel veel energie kost en jij voor je gevoel niets bijdraagt aan hetgeen waarvoor jij hier bent: de aarde met al haar bewoners, beter en mooier maken.

Een lichtwerker is dus in feite een ontzettend stoere ziel die durft te kiezen voor zijn of haar passies en het pad van zijn of haar talenten! Vanuit jouw ziel bekeken, is het dan ook niet absurd dat je jouw waarde mag erkennen en aangeven. Om mee te kunnen blijven draaien in de huidige maatschappij betekent dat vaak dat je een prijskaartje moet hangen aan je diensten. Een vaak lastige taak voor lichtwerkers en een prachtig proces om te doorlopen.

Alles is energie en geld dus ook
Het universum leert ons dat alles bestaat uit energie. Zonder energie zouden we niet bestaan, niet kunnen bewegen. & net zoals energie zichzelf steeds verplaatst, vermenigvuldigt en verandert, doen wij dat ook.
Er is hierin een keuze te maken! Houd jij je vast aan de energie van vastgeroeste meningen of durf jij mee te bewegen in de verschuivende flow van de aarde?

Energie is ook het werk wat je doet. Door handelingen te verrichten en je ergens voor in te zetten geef je energie. Doe je dit met liefde, dan krijgt deze energie natuurlijk een gigantische boost en een prachtige lading. Daar krijg je automatisch zelf weer energie van, omdat je voelt dat je in verbinding staat met je levensdoel en je talenten.
Werk jij zonder een passie en met tegenzin, dan verlies je energie en krijg je er weinig of helemaal niets voor terug. Denk maar aan iemand die onwijs ongelukkig is met z’n werk en dag in dag uit uitgeput thuiskomt.

Deze blog is niet bedoeld om te oordelen, maar om een breder perspectief te verspreiden over het onderwerp. Lichtwerkers zouden meer vrijheid moeten krijgen om zichzelf te ontplooien met het prachtige werk wat ze doen, in plaats van dat ze aangevallen worden of onethisch worden bevonden wanneer ze zich mengen in de "negatieve energie" van geld (vanuit het perspectief van iemand die de mening draagt dat een lichtwerker geen geld mag vragen). 

"Een lichtwerker draagt een positieve energie."

"Geld draagt een zware en negatieve energie."


Als je eens kijkt naar bovenstaande stellingen en gelooft dat er verschil zit in deze energieën, dus dat geld een zware en negatieve energie draagt, dan is dat er en dan is dat ook zo.

Maar als je de waarde erkent van deze positief energie dragende lichtwerker en zij doet dit zelf ook, dan verdient ze het ook een positieve energie terug te ontvangen.
Dan geef je dus géén negatieve lading aan geld en is er dus niks mis met deze energie uitwisseling en is het juist fijn dat deze lichtwerker erkent wordt voor wat ze doet en zich door middel van deze geld uitwisseling, zich volledig kan wijden aan haar werkzaamheden.

Kijk eens naar je eigen overtuigingen en vraag jezelf eens af waar deze werkelijk vandaan komen. Dan zou het maar zo eens kunnen dat je er achter komt dat het er niet eens om gaat dat je een lichtwerker geen geld gunt / vindt dat je geen geld kunt vragen, maar dat het gaat  over jouw eigen persoonlijke mening/overtuiging of blokkade omtrent geld. 

Nieuw perspectief, nieuwe kansen
Verander je mindset en je zult zien dat je direct meer positiviteit zult aantrekken. Geld zal makkelijker naar je toestromen.
Dit is niet alleen een gouden tip voor de lezer met een harde mening, maar ook zeker voor de lichtwerker die nog te onzeker is om geld te vragen voor diensten. Je hebt ballen nodig om jezelf te durven losmaken van de meningen van anderen of de overtuigingen die je in jezelf draagt. Dit betekent namelijk dat je hele leven niet meer in te schatten valt, maar een compleet nieuw setje aan mogelijkheden kan ontvangen. Één die niet in te calculeren valt. We cirkelen vaak eerst een poos om dit gegeven heen.

Bewust zijn van de keuze en besluiten om niet te kiezen, is ook een keuze. Vaak een keuze van stilstand, waarin je continu in hetzelfde proces van bewustzijn stagneert.

Voel jij de noodzaak en een diep verlangen om verder te groeien in je bewustzijn? Dan is het tijd om je hart te volgen en je logica wat verder los te laten.

Ik hoop dat ik met deze blog je enigszins heb mogen laten nadenken over wat er nog meer mogelijk is. Soms heeft het leven een breder perspectief nodig, van waaruit onze nieuwe denk of leefwijze zich kan ontvouwen.

Op naar een samenleving waarin we allemaal diensten leveren vanuit ons hart en waarin wij positieve energie uitzetten én weer terug ontvangen. Of dat nu in geld vorm of een andere energie vorm van de toekomst zal zijn.

Wanneer je werkt vanuit je hart zal je nooit meer een dag hoeven werken. Wanneer je kan geven én ontvangen vanuit je hart, heb je onvoorwaardelijke liefde compleet geïntegreerd in je zelf.

GRATIS Minigids Intuïtie

Intuïtie is een belangrijke "tool" op jouw Spirituele pad!
Maar wat is nu eigenlijk intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkelen en erop leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken 
zoals beschreven in de Privacyverklaring.

Klik hier om een reactie te plaatsen

Joan

Ik heb er lang over gedaan om geld te kunnen vragen voor mijn Reiki behandelingen. Ik begon met het vragen van een gift, dus dat wat de klant het waard vond daarna een heel laag vast tarief. Nu zit ik nog onder het gemiddelde tarief maar dit past bij me en voelt goed. ook hoop ik dat hiermee de drempel voor mensen met een kleine beurs lager is. Nog steeds geef ik behandelingen aan vriendinnen als wederdienst. Ik krijg daar een heerlijke massage of healing voor terug. Dienst weder dienst.
Mijn ervaring is dat het jouw proces mag zijn. Ga voelen wat het beste bij je past. En dat mag ook een hoog tarief zijn hoor, daar is niks mis mee.

Antwoord
Maria Smits

Mijn naam is Maria Smits, ik ben Reiki-master-leraar, Shamballa-therapeute en Healer.

Waar ik regelmatig tegenaan loop is dat mensen het fijn vinden als ik ze “gratis” heb laten kennismaken met de prachtige energieën, die het zelf genezend vermogen weer activeert, wel de gratis behandelingen willen voortzetten maar zodra er voor betaald dient te worden de meeste afhaken.

Antwoord
Laat een reactie achter