Ik heb weer een prachtig, wijs, verhaal voor jou:
In een stad woonde een groot Wijze. Iedereen wist dat deze man geen discipel was geweest van een Meester. Wijsheid zonder een duidelijke leermeester intrigeerde veel mensen.
Op een dag vroegen zij het hem.
"Meester, wij weten dat u geen Meester hebt gehad, maar wie heeft u dan toch onderricht geven?"

More...

Hij glimlachte vriendelijk en antwoordde: "Ik heb honderden meesters gehad, grote en kleine, maar er zijn drie belangrijke geweest, namelijk een dief, een hond en een kind.
Kijk, het ging zo.

Op een zeker moment, tegen de avond, kwam ik bij een stad aan en zocht daar een slaapplaats. Ik sprak een man aan, een dief begreep ik later, en vroeg hem of hij een plaats wist, waar ik zou kunnen overnachten.

"Kom maar met me mee. ", antwoordde hij, "U mag wel in mijn bed slapen. Ik werk toch ’s nachts, dan kunnen wij om beurten rusten."
Elke morgen kwam hij thuis en dan verzuchtte hij: "Veel is het niet geweest, maar toch genoeg om de dag door te komen. Morgen, misschien sla ik morgen mijn grote slag." en dan ging hij slapen.
Deze dief heeft mij geleerd om altijd optimistisch te zijn en elke dag als nieuw te beschouwen, fris en vol met alle mogelijkheden.

Later liep ik op straat en zag een hond die dorst had. Op de stenen grond lag er een plas water en de hond wilde daarvan drinken. Maar wanneer hij dichterbij kwam, zag hij in de plas een vreemde hond gespiegeld die op hem af kwam en bang grommend trok hij zich terug van het lokkende water.
Zo ging hij een tijd heen en weer, verscheurd tussen zijn dorst en de angst voor de vreemde hond. Toen sprong hij… en kon hij drinken.
De hond heeft mij geleerd om te springen, ondanks mijn angst.

Weer later zag ik een jongetje met een brandende lamp op straat. "Waar ga je naar toe?", vroeg ik. Naar de tempel." , antwoordde hij. "En heb je de lamp zelf aangestoken?" "Ja."
"Weet jij dan waar de vlam vandaan is gekomen?" , vroeg ik, vol van mijn ego, dat moest laten zien hoe slim ik was.
Het jongetje keek mij aan… en blies de lamp uit. "Weet u nu waar de vlam naartoe is?"

En daarna heb ik nooit meer kunnen denken dat ik wijzer of beter ben dan een ander, hoe groot of klein, of hoe anders die ander ook is.", vertelde de meester en de dorpelingen knikten zwijgend.

Een prachtig verhaal die duidelijk maakt dat het leven een eindeloze hoeveelheid "meesters" voor je klaar heeft staan, wanneer jij de openheid hebt om ze te zien en te eren.

Met meesters bedoel ik natuurlijk geen Goeroes, want jij bent jouw eigen GOEROE! Er is namelijk maar één iemand die kan bepalen wat goed is voor jou, en dat ben je ZELF!

Jezelf GROOTS voelen vanuit Egobetekent dat jij jezelf beter vindt dan anderen. Ik hoor mensen wel eens zeggen "Ik ben al in de 5e Dimensie" of "Ik ben zo spiritueel ..."

Nou geloof mij maar, dat is Ego praat. Als je daar namelijk al bent hoef je dat niet te zeggen, dan BEN je gewoon!

Jezelf GROOTS voelen vanuit je Hart,  betekent dat jij je ervan Bewust bent dat jij ZELF verantwoordelijk bent voor jouw keuzes en dat jij de schepper bent van jouw leven op dit moment, en medeschepper van wat gebeurt in alles wat op dit moment geschapen wordt.

Je voelt je verbonden met AL WAT IS en je voelt je groots en nederig tegelijkertijd!

"Elke meester is pas werkelijk meester als hij altijd leerling-meester blijft!"

Ik wil je vragen om eens Bewust alle schoonheid, harmonie en overvloed in het leven te zien!

En te voelen dat jij een onderdeel van dit alles bent! Dat jij hier onlosmakelijk mee VERBONDEN bent.

Om je daarmee een beetje op weg te helpen, heb ik een prachtige video voor je:

De basis voor Spirituele groei en ontwikkeling is altijd Onvoorwaardelijke (Zelf)Liefde! 

Vanuit échte Zelfliefde ben je in staat om in je Kracht te gaan staan en de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuzes. Om jouw Levenspad te volgen en uiteindelijk jouw Levensmissie te leven. 

Voel jij dat dit toch nog wel een "thema" voor jou is?
Dan help ik je graag verder tijdens de gratis workshop ''De Kracht van Zelfliefde''. Daarin leer ik je hoe jij je eigen beste vriend(in) en supporter kunt worden! Klik hier om je direct gratis aan te melden.

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je kan deze Workshop, volgen op de Tri Academy.
Gewoon wanneer het jou uitkomt! Je krijgt 2 weken Gratis toegang

GRATIS Online Workshop
"De Kracht van jouw Intuïtie"

Doe mee met deze GRATIS Online Workshop en ontdek:

  • De 7 uitdagingen die jouw Intuïtie in de weg staan
  • De 7 stappen om jouw Intuïtie weer "wakker" te maken
  • En 4 kanalen voor het ontvangen van intuïtieve berichten met hun chakra's  

Meld je hier Gratis aan:

>