Leef jij al vanuit jouw Passie? | Tri of Light

Leef jij al vanuit jouw Passie?

"Leven vanuit Passie", dat is iets dat je tegenwoordig veel hoort. En dat is heel mooi, want hier zit een prachtige trigger in: namelijk het besef dat wij het merendeel van onze tijd passieloos door het leven gaan.

De definitie van Passie is: "je op vurige wijze bezig houden met bepaalde activiteiten, waar je energie van krijgt en je focus op kan vasthouden door enthousiasme".

Mensen die leven vanuit passie, leven 7 tot 10 % langer, dan de gemiddelde mens!

More...

Makkelijker gezegd dan gedaan?
Misschien is het inderdaad makkelijker gezegd. Maar dat komt omdat veel mensen niet weten HOE je moet beginnen met een leven vanuit passie.

Op school wordt ons niet geleerd om onze interesses verder te ontwikkelen en zo te ontdekken waar onze passies liggen. Bij een enkeling wordt een passie als een sport of schilderen thuis gesupport, meestal wanneer onze ouders dezelfde interesse delen.

Een passie is iets wat je constant bezighoud. Maakt niet uit hoe ver je leven van die passie of het onderwerp verwijderd raakt, het vind altijd zijn weg terug naar je.

Maar hoe kom je nou weer in contact met wat jouw passies zijn?
Misschien roep je wel dat je geen passies hebt, omdat je simpelweg niet weet waar je moet beginnen.

Het antwoord ligt bij je hart! Jouw hart is geprogrammeerd om jouw op weg te helpen in al jouw uitdagingen.
Het vergt wat oefening maar als je écht wilt dan kan je de balans terugvinden om niet alleen vanuit je hoofd te denken en te analyseren, maar óók je hart te laten spreken.


Oefening baart kunst!
Je mag weer leren vertrouwen op je ingevingen, het onderbuik gevoel. Dat zijn de geheime communicatiekanalen van het hart. & Als je verder op dat pad van hart-ontwikkelingen komt dan leer je ook je ware hartsverlangens kennen.
Om uiteindelijk met die verlangens op een bewuste manier te leren creëren en aan te trekken wat het is dat je naar verlangt.

Allereerst is het belangrijk dat jij jezelf toelaat om enthousiasme te voelen. Vanuit de kern van jouw hart.
Iets wat dan ook echt bij jou past. En voor jou bedoeld is! Dat is je passie. En dat hoeft niet één ding te zijn en soms veranderen je passies ook of evoluëert het in iets anders.
Zolang jij dat vuur in je voelt, is het iets waar je meer mee mag doen.

Niemand kan jou vertellen wat je passie is!

Je hart wijst je de weg. Als je leeft in overeenstemming met je hart en dus durft te leven vanuit passie, dan zal je altijd die wijsheid kunnen raadplegen.
Bij beslissingen die je moet maken of in situaties die je tegenkomt.

Jouw passies en jouw hartsverlangens zijn als richtingwijzers, ofwel jouw persoonlijk ingesteld kompas!

Hoe kun je nu leven vanuit je Hearts Desire;  de kern van alle Passies?

Ik geef je graag een aantal tips:

1. Breng positieve verandering aan in je situatie 
Hoe klein ook, oefen met het integreren van externe positiviteit, schrijf een inspirerende quote hier, luister een podcast daar.

2. Omring je met gelijkgestemden
Mensen met eenzelfde verlangen om te leven vanuit passie of maak een afspraak met iemand die al passievol leeft en laat je inspireren. Dit is hoe jij je energietrilling helpt hoog houden en gemotiveerd blijft.

3. Start met doelgerichte zelfreflectie
Ga na welk pad je hebt gelopen in dit leven, welke keuzes je verder van je passies hebben gebracht en welk sluimerend verlangen je nog altijd voelt.

Mijn vuur is altijd heel dicht onder het oppervlak gebleven en wanneer het weer eens omhoog kwam, zette ik het gauw op sluimerstand.
De gepassioneerde gevoelens vielen nauw samen met de herinnering van afwijzing en eenzaamheid. En op een gegeven moment associeerde ik het alleen maar met een vervelend gevoel en wees ik de opborrelende (verlichtende) boodschap steeds weer af.


Ik ben in mijn puberjaren het meest verwijderd geraakt van mijn passies, talenten en hearts desire.
Deze periode stond meer in het teken van acceptatie door anderen en de zoektocht naar mijn plekje op de wereld zoals anderen dat van mij verlangden. Deze weg diende de weg naar mijn zielsdoel het minst, maar was wel essentieel voor mijn emotionele ontwikkeling.


Het bracht mij naar het punt in mijn jongvolwassenheid waarin ik vanuit mijn onderbuik kon voelen, dat er meer moest zijn in het leven. Ik herinnerde me ook weer dat ik van mijn 1e tot aan mijn 8e levensjaar zo levendig was: Ik was een grappenmaakster, een entertainer, danseres en zangeres en kende geen angst.


Toen besloot ik, dat ik iemand wilde zijn die het glas halfVOL zag! Sterker nog, ik begon mijn dankbaarheid te tonen in het glas, het water en de verbondenheid met alles wat er is.
Ik startte met cursussen voor bewustzijn en ik vond mijzelf weer terug in het beoefenen van mijn oude sporten, paardrijden, dansen, zingen en gitaarspelen. Het was alsof ik een levendige regressie met mezelf aan het doorlopen was. Waarbij ik steeds meer stukken van mezelf mocht helen.


Mijn leven is 10x prikkelender geworden nu ik weet dat ik mezelf jaren heb gesabotteerd. Sinds ik heb gekozen voor een leven vanuit passie en hearts desire, voel ik me energieker dan ooit.
Omdat ik doe wat in overeenstemming is met mijn hart! Ik oefen nog elke dag om meer passies in mijn leven te integreren en inmiddels maak ik er mijn werk van.


"Waar je passie de wereldbehoefte ontmoet, daar ligt je roeping!"

Onderschat de waarde van het leven vanuit je passie niet. Jij bent net zo waardevol voor deze wereld als wie dan ook.
En de wereld heeft meer authenticiteit nodig. Ontdek je passie en verspreid de liefde!

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter