Gelukkig met mijn intuïtie - Tri of Light

Gelukkig met mijn intuïtie

Het grootste deel van mijn tienerjaren lag ik in strijd met mezelf.

Ik had een normaal gezin met mijn ouders en mijn zusje, ging naar school, deed aan sport en ik had veel vrienden. Toch ging deze tijd gepaard met heftige emoties, twijfel, drama en onzekerheid. Ik ervoer mijn leven niet als een gelukkig leven en ging op zoek naar een manier om dit wel te krijgen.

More...

Doordat ik mijzelf niet begreep, richtte ik me bij deze zoektocht op de wereld om mij heen.

Ik hield rekening met de vele oordelen die mensen vellen en alles wat we ‘moeten’ in onze maatschappij. Ik probeerde in een perfect plaatje te passen en ik ging me aanpassen in de hoop daar het geluk te vinden.
Een andere mening, andere vrienden, een andere opleiding, allerlei veranderingen. Na het maken van een aanpassing kwam ik er na een tijdje weer achter dat ook dit mij niet gelukkiger maakte. Maar daar stond ik niet al te lang bij stil. Ik zocht gauw verder naar een volgende mogelijke oplossing en paste me weer aan.

Pas toen ik in aanraking kwam met spiritualiteit veranderde mijn leven.

Tot dan toe heb ik voornamelijk geleefd vanuit het denken, gefocust op de externe wereld. Ik leefde vanuit de waarheden van andere mensen. Daarbij ging ik voorbij aan mijzelf en mijn eigen waarheid. Het ging dan ook niet eens zo zeer erom wat ‘spiritualiteit’ is, maar wel om hoe het mij diep van binnen raakte.

Het voelde goed.

Intuïtief voelde ik hoe zeer dit paste bij wie ik ben en voor het eerst sinds lange tijd ging mijn focus naar binnen. Wie was ik dan eigenlijk? En is dit dan wat mij gelukkig maakt? Ik volgde mijn intuïtie om verder te ontdekken wat nog meer goed voelde voor mij. En ik werd alsmaar bewuster van wie ik was en dit bracht mij dichter bij mijzelf. Hierdoor kreeg mijn denken alsmaar minder een leidende rol in mijn leven.

De oordelen en eisen van anderen werden steeds minder belangrijk en ik leerde uit te gaan van waar ik mij goed bij voelde.

Je omgeving proberen te veranderen om aan te sluiten bij jouw behoeften of jezelf proberen te veranderen om aan te sluiten bij je omgeving brengt je op lange termijn nooit de voldoening waar je op gehoopt had. Maar uitgaan van jezelf en jouw waarheid des te meer!

Iedereen beschikt over het intuïtieve vermogen om te vinden wat bij je past.

Alleen krijgt onze intuïtie merendeel van de tijd te weinig aandacht door de aanwezigheid in ons hoofd. We staan vrij weinig stil bij wat er eigenlijk in ons zelf afspeelt. Probeer maar eens 1 minuut stil te zijn en aandacht te hebben voor het gevoel in je lichaam. Neem het slechts waar en kijk dan wat er nog meer afspeelt. Is het gelukt om je aandacht erbij te houden? Of dwaalden je gedachten af naar andere zaken? Waarschijnlijk was dit laatste bij de meeste mensen het geval.

We zijn altijd zo druk met denken aan wat er allemaal nog moet gebeuren of aan de problemen in ons leven.

Zo geven we eigenlijk veel aandacht aan negatieve, stressvolle gedachten die op dat moment hoogstwaarschijnlijk niet eens nuttig zijn. Ze halen slechts de aandacht weg uit het hier en nu waarin er helemaal geen negativiteit is of de aandacht wordt weggehaald bij wat juist echt belangrijk is in het hier en nu. De focus op het denken staat ons in dit soort situaties dan ook in de weg.

Bewust worden van onszelf, omvat dan ook bewust worden van ons gedrag en waar we aandacht in stoppen.

Steek jij je energie wel in positieve verandering? Of geef je door je gedrag nog steeds aandacht aan het oude? Aandacht geven aan je intuïtie en echt luisteren kan je de antwoorden geven om een gelukkiger leven te gaan leven. De manieren om dit te kunnen bereiken zijn eindeloos en voor iedereen verschillend. Des te belangrijker is het om uit te gaan van wat bij jou aansluit, jouw waarheid en waar jij je goed bij voelt. Sta open voor jouw ontdekkingsreis door jezelf en laat je door je intuïtie leiden naar jouw pad!

Veel liefde en plezier gewenst, welk pad je ook mag inslaan!
Deze blogs vind je wellicht ook interessant

Welk pad kies jij?

De Wijsheid van Angst

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter