Love your Emotions | Tri of Light

Love your emotions!

Emoties durven ervaren is voor mij, als hooggevoelige en heldervoelende, altijd een groot thema geweest in mijn leven. Het was een hele uitdaging om alle lagen af te pellen waarin ik mezelf vertelde dat IK er niet mocht zijn en mijzelf niet mocht laten horen. Héél vaak voelde ik me vervreemd van een maatschappij die mij niet in volledigheid accepteerde. Één ding wist ik in ieder geval zeker na mijn eigen persoonlijke levenservaring : mijn kinderen mogen zichzelf zijn met al hun gevoelensbelevingen. Maar juist na de geboorte van mijn dochter Nelani veranderde mijn hele kijk op mijn emoties, mijzelf en de maatschappij. Dit is mijn verhaal ..................

More...

Een hele lange tijd was ik boos en verdrietig. Eerst boos op mijzelf omdat ik zo anders was. Vervolgens boos op mijn omgeving omdat ze mij en mijn anders zijn niet accepteerden. Maar die boosheid durfde ik niet te laten zien. Hoe groot die emoties ook waren, ik had mezelf aangeleerd om de pijnlijke gevoelens te onderdrukken en gewoon heel hard mijn best te doen. Te zorgen dat ik niet meer anders was en me zou gedragen volgens de verwachtingen van mijn omgeving.

Op zoek naar acceptatie leerde ik mezelf aan een echte strever te zijn die nooit stilstond.

Ik deed hard mijn best op school op goede cijfers te halen en lette goed op hoe andere mensen deden zodat ik me daaraan kon aanpassen. Mijn gevoeligheid hielp daarbij, omdat ik feilloos verwachtingen en gevoelens kon aanvoelen. Wanneer ik voelde dat iemand hoe ik deed of voorkwam niet accepteerde, zorgde ik er dan wel voor dat ik het gedrag ontdekte dat ze wel met 'goed' zouden bestempelen.

Het manipuleren en wegstoppen van mijn emoties ging me goed af, tot het moment dat ik op de middelbare school kwam.

Leergierig zijn en hard werken voor goede cijfers ging me goed af op de basisschool. Maar dit hele verdedigingsmechanisme stortte volledig in op het moment dat het op de middelbare school niet 'cool' meer bleek te zijn om goede cijfers te halen. Ik vergeet nooit meer het moment dat ik juichend thuiskwam dat ik (express) mijn eerste onvoldoende voor wiskunde had gehaald. Wat was ik blij. Want na flink gepest te worden als leerpik na een eerste rapport met alleen maar 8en en 9's, werd ik nu als een van de groep geaccepteerd. Pfoe, wat was dat een opluchting. Voor even dan.......

Ik maakte hier een keuze die mijn leven voor vele jaren zou veranderen : 'IK mag er niet meer zijn'.

Ik onderdrukte mijn natuurlijke leergierigheid, mijn gevoeligheid en mijn bewustzijn en besloot om aan alles mee te doen dat stoer was. Mijn eigen identiteit mocht er niet meer zijn. Ik begon met roken, alcohol drinken, express uit de les gestuurd worden en kreeg al snel een vriendje die hetzelfde deed als ik bij mezelf deed 'mij ontkennen'. 

Het grote gevolg van mijn keuze in deze situatie was dat ik zwaar depressief raakte op 14-jarige leeftijd.

Een vreselijk zware tijd voor mij en voor mijn naasten die met me mee lijden. Maar tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds enorm dankbaar dat ik depressief raakte. Dit was namelijk het keerpunt in mijn leven. Ik was zo ver van mezelf vervreemd geraakt dat wie ik was en wie ik wou zijn kilometers van elkaar vandaan stonden. En voor mijn Zelf was de depressie nog maar de enige mogelijke manier om mij de boodschap luid en duidelijk te laten weten : Genoeg is genoeg, ik doe niet meer mee aan jouw aanpassingen aan anderen!

Om weer te kunnen functioneren in de maatschappij moest ik mijn gedrag en emoties onder ogen komen.

Met mijn moeder als grote steun werden er een heleboel hulptroepen ingeschakeld om mij weer op de been te krijgen. Zowel alternatieve en reguliere therapieën gecombineerd met anti-depressiva  maakten dat ik er langzaam weer bovenop kwam. Daar waar ik geen energie meer had om me aan te passen, kwam er zo beetje voor beetje weer ruimte voor wie Ik werkelijk was. Hier ontdekte ik 2 hele belangrijke dingen : de kracht van het maken van keuzes en dat we door onze levenslessen sterker worden. Ik ontdekte dat IK degene was die ervoor kon zorgen dat ik mij goed voelde. Ik had mijn eigen geluk in handen!

Leergierig ging ik op onderzoek uit naar wie ik werkelijk was en hoe ik mij zelf dan écht gelukkig kon maken.

Ik was ondertussen 16 jaar en stond aan het begin van mijn spirituele ontwaking. In de jaren die volgden probeerde ik van alles uit : van mij verdiepen in mijn Molukse afkomst en het geloof dat daarbij hoorde tot het starten van verschillende studies. Allemaal situaties waarin ik telkens weer tegen uitdagingen aan liep die me leerden de grens te vinden tussen wie ik was en wie ik probeerde te zijn. Hoe verwarrend en eenzaam de weg soms voelde, mijn omgeving kon langzaam zien dat ik veranderde. 

Hoe verwarrend en eenzaam mijn zoektocht soms ook was, stapje voor stapje bloeide ik op terwijl ik stukjes van mijzelf vond.

Tegen de tijd dat ik 20 jaar was was het bijzondere jaar 2012 aangebroken. En daarmee bij mij ook net als zovelen een enorme verdieping in mijn spirituele bewustwording. Toentertijd was ik me er nog niet zo bewust van. Maar terugkijkend was dit het jaar dat ik me voor het eerst écht durfde open te stellen voor het werken met energie en met mijn gidsen. 

In de spirituele wereld kwam ik voor het eerst na al die jaren weer thuis in mezelf.

Zoveel delen van mijzelf mochten in deze tijd weer ruimte krijgen en dat was enorm bevrijdend. Ik verslond boeken over allerlei spirituele onderwerpen. Ik durfde me weer open stellen voor de dingen die ik voelde, zag en hoorde. En ik ging door heel veel emotionele pijnstukken en aangeleerde overtuigingen. Hoe mijn eerste reis naar ons bijzondere eiland Sardinië aan deze grote transformatie bij droeg kun je hier in dit blog lezen. 

Na de geboorte van Nelani in 2015 kwamen voor mij pas echt alle puzzelstukjes samen en ontdekte ik mijn Soul Purpose. 

Alhoewel ik al heel veel geleerd, geheeld en bewust had gemaakt in mijn Zelf. Maakte ik pas echt de grootste quantum sprongen op het moment dat onze dochter Nelani in april 2015 werd geboren. Gemotiveerd om mijn kind alles te geven dat ik niet had gekregen over zelfbewustzijn en emotionele omarming, begon ik aan mijn open begeleiding van de mooie ziel die in mijn leven was gekomen.

Nelani's weerspiegelingen van mijn resterende pijnstukken en hetgene dat zij triggerde bij mijn naasten verbonden mij volledig weer met mij Zelf.

Hoe graag ik ook Nelani alles wou geven dat ik niet had mee gekregen aan zelfbewustzijn, haar hooggevoeligheid en heldervoelendheid weerspiegelden alles in mij dat niet resoneerde met wie ik werkelijk was. En ik betrapte mezelf er op dat ik door haar gehuil als baby, soms zo geïrriteerd kon raken naar haar toe. Pas wanneer ik weer de aandacht naar binnen kon richten, ontdekte ik pas werkelijk weer hoe boos ik was op mezelf. Wanneer ik het deel in mijzelf dan weer omarmde, werd Nelani ook altijd weer rustig.

Hierdoor begreep ik pas ten diepste hoe wij emoties bij elkaar ontkennen, omdat we die in onszelf niet aan durven te gaan.

Hoe boos ik eerder ook was als ik een volwassene eigen frustraties op een kind zie afreageren of uitermate zijn of haar best deed om een kind niet emotioneel te erkennen, ik begreep het 'waarom' nu. Onze grootste uitdaging zit namelijk in het erkennen van de spiegels van onze omgeving. Op het moment dat we niet meer onze pijn wegdrukken en buiten onszelf projecteren, kun je de verbinding met je zelf maken én kunnen we de nieuwe generatie helpen om op te groeien in verbinding met zich Zelf.

Het is mijn Soul Purpose om emotioneel bewustzijn te brengen aan iedereen die daarvoor open staat. 

In mijn eigen pijn en levenslessen ontdekte ik de reden dat ik hier op Aarde ben. Dat ik bij wilde dragen aan een mooiere wereld wist ik al een langere tijd, maar pas toen ik mijn eigen pijnstukken helemaal omarmt had kon ik dit omzetten als een kracht die betekenis heeft voor heel veel anderen. En zo hebben we allemaal een Soul Purpose. Een reden dat we hier zijn.

De reden dat jij hier op Aarde bent start met het aangaan van je levensuitdagingen

Op het moment dat jij je levensuitdagingen aan gaat door je emoties weer een deel te laten zijn van jouw leven, leef je jouw Soul Purpose. Jouw Soul Purpose is namelijk niet simpelweg iets 'doen'. Het gaat om dat jij Leeft. Dat jij jouw pad bewandeld met alle uitdagingen daarop en dat jij op dat pad vanuit jouw persoonlijke verlangens en behoeftes hetgene vindt waarmee jij jouw Zelf tot uitdrukking wil brengen. 

Love Your Emotions. Love Your Self. Find Your Soul Purpose.

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter