Waarom we niet geloven dat onze dromen uitkomen - Tri of Light

Waarom we niet geloven dat onze dromen uitkomen

Je droomhuis kopen, een maand lang rondtrekken in een prachtig land, voor die baan gaan die je altijd al wilde…… We hebben allemaal dromen die we al snel op de plank zetten en wegschuiven.

Maar waarom doen we dat eigenlijk?

More...

1. We focussen ons op de beperkte mogelijkheden in de wereld

Vanuit de overtuiging ‘er is niet genoeg voor iedereen’ lijkt er meer onmogelijk dan mogelijk. Dat noemen we dan realisme of nuchterheid. We denken dan dat we de situatie bekijken zoals het is, maar wat we eigenlijk doen is je situatie eenzijdigheid bekijken! Namelijk vanuit je hoofd. Die kan namelijk 100 redenen verzinnen waarom iets jou niet zal gebeuren onder het motto Better safe then sorry!

Daarom kan je beter uitgaan van wat in jouw leven bewezen heeft veel zekerheid te geven : realisme.

Omdat het afhankelijk is van jouw ervaringen zijn er grote verschillen tussen wat een ieder als realisme beschouwt.

Zo is het voor mij realistisch / normaal om in mijn werk / carrière te kunnen bereiken wat ik maar wil. Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om het beste overal uit te halen en ze lieten mij ook beiden zien hoe zij, door hun best te doen, grote stappen maakten in hun loopbanen.

Voor mijn partner was heel lang het tegenovergestelde juist realistisch. Hij geloofde dat hij maar moest settelen met de eerst de beste baan die hij kreeg en niet te veel moest wensen, omdat geld verdienen en zekerheid voorop stond. Hij was nooit gestimuleerd om te dromen en geloofde ook niet dat het voor hem weggelegd was om echt iets te bereiken.

Zo komen we aan bij de 2e reden waarom we niet geloven dat onze dromen uit kunnen komen:

2. We gaan niet uit van onze eigen kracht!

Inzien dat je leeft in een wereld vol mogelijkheden biedt al een hele andere kijk op dingen. De volgende stap is in jezelf te geloven en het ook echt gaan doen.

Jezelf in de wereld zetten en zomaar iets nieuws proberen kan doodeng zijn. Weg van alle zekerheden lijkt er van alles te kunnen gebeuren, terwijl er van de andere kant dan ook van alles mogelijk is.

Wij zijn vaak veel beter in het omgaan met dit soort situaties dan dat we denken. Allemaal hebben we geweldige kwaliteiten en talenten meegekregen die ons ver kunnen brengen. Een enorme kracht die we allemaal in ons hebben, maar waar we ons niet vaak genoeg op focussen.

Je hoeft ook niet meteen de 1e keer in het diepe te springen en te verwachten dat je zo weg zwemt.

Het begint met het nemen van kleine stapjes waarbij je uit je comfortzone stapt! Hoe meer stappen je neemt, hoe meer je ook zult zien dat je het echt wel kan. En zodra die sprong in het diepe eraan komt, zal het nog even spannend zijn, maar heb je jouw opgebouwde kracht en de drijfveer om je droom waar te maken om er gewoon voor te gaan!

Het enige wat er tussen jou en je droom in staat dat ben jij zelf!

Wanneer je jezelf uitdaagt en er gewoon voor gaat zal je zien dat het resultaat het allemaal waard is!! De weg ernaar toe, waarbij je jezelf bevrijdt van allerlei angsten, is het al helemaal waard!

Durf anders naar de wereld om je heen en naar jezelf te kijken. Er is namelijk genoeg voor iedereen en ieder mens heeft unieke talenten om hun dromen te bereiken! Je denken moet het alleen toelaten om erin te geloven.

Pas dan ga je echt stappen ondernemen, stap je uit je veilige comfortzone en creëer je de verandering die je echt graag wil!

Change your mind, change your life.
Je kan het!!

"Vandaag is een perfecte dag
om je dromen te verwezenlijken!"

GRATIS Minigids Intuïtie

Intuïtie is een belangrijke "tool" op jouw Spirituele pad!
Maar wat is nu eigenlijk intuïtie?
En hoe kan jij dit (verder) ontwikkelen en erop leren vertrouwen?

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken 
zoals beschreven in de Privacyverklaring.

Klik hier om een reactie te plaatsen

Laat een reactie achter