- De 7 Universele spiegels -

Elke persoon die jij ontmoet of waar je een relatie mee hebt, is als een spiegel die reflecteert hoe jij over jezelf of jouw situatie denkt.
De acties, de keuzes en het taalgebruik van de ander. Maar ook de emoties die jij ervaart als je een confrontatie hebt met iemand.

Dit gebeurt omdat jij onbewuste emoties in je energieveld (aura) met je meedraagt en die uitzendt naar iedereen om je heen. De ander spiegelt dit naar jou terug.

More...

Als jij deze spiegels, bewust(!!), gaat herkennen, krijg je meer begrip en inzicht in je gevoelens, gedachten en emoties. Waardoor jij jouw processen en Levenslessen met meer gemak kunt doorlopen.

Je kan dan namelijk al die ervaringen in je leven gebruiken waarvoor ze feitelijk ook zijn bedoeld: als stapstenen voor jouw persoonlijke- en spirituele groei!

Het is zelfs zo, dat deze spiegels jou in allerlei vormen en mensen blijven "torpederen" net zolang totdat jij een spiegel Bewust hebt herkent en erkent. Pas dan zal deze spiegel (lees: les!) uit je leven verdwijnen en vervangen worden door een positieve spiegel.

Dat zijn zeg maar die "valkuilen" in jouw leven, waar je elke keer weer opnieuw invalt. Opnieuw de "verkeerde" partner, nog een keer de "verkeerde" baan of opleiding etc. ...............

Herkenbaar?
Er zijn in totaal 7 verschillende spiegels, die jij, als wijze leraren op jouw pad, kunt gaan inzetten.

De 7 Universele Spiegels

1. Spiegel van het moment
Deze spiegel reflecteert jouw onderdrukte emotie van dit moment. Ben je bijvoorbeeld boos of geïrriteerd? Dan zul je boze of geïrriteerde mensen ontmoeten. Ben je vrolijk, gelukkig en ontspannen, dan zul je dit ook om je heen zien.

2. Spiegel van het oordeel
Weerspiegelt datgene wat jij (ver)oordeelt. Het is vaak iets uit het verleden waardoor jij "gewond" bent geraakt en wat je niet hebt kunnen vergeven. Goed om te weten is, dat als je (ver)oordeelt met een emotionele lading, je die ervaringen blijft aantrekken in je leven. Keer op keer zal het op je pad komen, totdat je beseft wat er aan de hand is en dit stuk in jezelf heelt.

3. Spiegel van het verlies
Weerspiegelt iets dat je verloren bent, weggegeven hebt of dat van jou is afgenomen. Het gaat hierbij vaak om magische ontmoetingen waarin je in elkaars ogen kunt zien wat je verloren hebt in je eigen leven. In de ander kun je ontdekken wat je mist in de relatie met jezelf. Dat kan vreugde, onschuld, eerlijkheid en integriteit, respect, moed of liefde zijn.
De ontmoeting nodigt jou uit om dit binnenin jou te voelen en dit deel van jou weer te laten ontwaken.

4. Spiegel van de verloren/vergeten liefde
Deze spiegel reflecteert je grootste “vergeten liefde”. Dit kan een manier van leven zijn, of een verloren of onafgemaakte relatie. Vaak gaat het er in de kern om dat er een verkeerde conclusie uit de eerdere ervaringen is getrokken (kan ook een vorig leven zijn).
Je ziet wat jij hebt weggegeven (verloren) door patronen die je zelf gecreëerd hebt, in de vorm van compulsief gedrag of verslavingen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan controle, seks, macht, geld, materialisme.

Deze spiegels zijn subtiel. Het zijn de verschillende patronen van dwangmatig of verslavend gedrag in jezelf, die je ziet in de ogen van de ander. We geven onbewust dingen, vriendschappen en relaties weg die we liefhebben.

Dit patroon zal zichzelf steeds opnieuw in jouw leven herhalen totdat je de boodschap hebt begrepen.

5. Spiegel van vader/moeder/de Bron
Deze spiegel laat je, door middel van de relatie met je aardse ouders, zien hoe jouw relatie met de Bron is (de Eenheid / al wat IS).
Wat spiegelen jouw ouders jou? De woorden die je gebruikt als je je ouders ziet, zijn je verwachtingen en overtuigingen ten aanzien van de Bron. Het laat zien hoe jij je relatie ziet met de Bron en de Eenheid.

Maak eens een lijst met associaties voor vader en moeder. Het resultaat geeft veel inzicht in hoe jij vader of moeder ervaart. Onderzoek nu eens hoe deze associaties zich verhouden tot de wijze waarop je met het mannelijke aspect (doen) en vrouwelijke aspect (zijn) in jezelf omgaat.

6. Spiegel van de duistere nacht van de Ziel
Weerspiegelt jouw schaduwkanten of wat vaak wordt aangeduid als de donkere nacht van je ziel. Het reflecteert jouw grootste angsten, jouw grootste uitdagingen, die vaak bedekt wordt door je gedrag (jaloersheid, boosheid, agressie, schaamte, controle, verlegenheid, overbescherming, onderdrukking, verdriet, wantrouwen, depressie, liegen, slachtofferrol, schuldgevoel, vooroordelen, oordelen, verdedigen).
Het herinnert jou eraan dat er balans nodig is in de wereld, de natuur en in je eigen leven.

Deze spiegel komt op je pad als je het aankunt en er aan toe bent. Als je genoeg instrumenten en inzichten in het leven hebt verzameld om hen te confronteren. Jij hebt dan de keuze om het te begroeten als het krachtige manifesterende mens die jij bent of als een slachtoffer.

7. Spiegel van zelf-perceptie
Anderen nemen jou waar en behandelen jou, zoals jij jezelf behandelt en waarneemt. Als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt en je eigen wijsheid, schoonheid en uniekheid niet ziet, zullen anderen deze ook niet erkennen.
Als je boos, bitter en liefdeloos naar jezelf bent, zullen anderen meestal op dezelfde manier op jou reageren.
Als je de perceptie van jezelf verandert, verander je jouw wereld!!

Wees je Bewust van deze spiegels in je leven. Herken en erken jouw emoties en jouw gedragspatronen en gebruik al deze waardevolle ervaringen als stapstenen voor jouw persoonlijke- en spirituele groei!

Maar ga vooral daarnaast ook aan de slag met Onvoorwaardelijke Zelfliefde!

Zolang jij namelijk niet écht van jezelf houdt, kun jij volledig ''opgeslokt'' worden door de innerlijke gesprekken die je in je hoofd met jezelf voert, blijf jij je geluk buiten jezelf zoeken (in een nieuwe auto, nieuwe baan, relatie, etc) en zijn jouw gedachten vaak veel vaker gefocust op angsten, twijfels en zelfkritiek. 

Herkenbaar?! Dan is mijn gratis online workshop 'De kracht van Zelfliefde' heel waardevol voor jou.

Aan het einde van de workshop weet jij veel meer over de overtuigingen die jou tegenhouden om te krijgen wat jij wilt én heb je 3 krachtige tools geleerd om oude overtuigingen te transformeren en jouw leven direct positief te veranderen. 

>>> Klik hier om je GRATIS in te schrijven voor de online workshop Zelfliefde 

geschreven door: Joanna Bruins Slot

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je kan deze Workshop, volgen op de Tri Academy.
Gewoon wanneer het jou uitkomt! Je krijgt 2 weken Gratis toegang

GRATIS Online Workshop
"De Kracht van jouw Intuïtie"

Doe mee met deze GRATIS Online Workshop en ontdek:

  • De 7 uitdagingen die jouw Intuïtie in de weg staan
  • De 7 stappen om jouw Intuïtie weer "wakker" te maken
  • En 4 kanalen voor het ontvangen van intuïtieve berichten met hun chakra's  

Meld je hier Gratis aan:

>